Toiminta

Suomessa King’s Kids -toimintaa on noin 30 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Lue täältä, miten voit tulla mukaan paikallistoimintaan. Tämän lisäksi King’s Kids Finland järjestää vuosittain aktioita, leirejä, tapahtumia ja koulutuksia. Näihin voit tulla mukaan, vaikka et olisikaan mukana ympärivuotisessa toiminnassamme. Lue täältä, mitä tapahtuu seuraavaksi!

IMG_5309

PAIKALLISRYHMÄT Noin 30 paikkakunnalla toimivat paikallisryhmät kokoavat säännöllisesti yhteen yhteensä satoja lapsia, nuoria ja aikuisia.

Paikallisryhmien kokoontumisissa vietetään hauskaa aikaa yhdessä Raamattua opiskellen, rukoillen ja ylistäen. King’s Kidsien tyyliin nämä tapahtuvat lapsen ja nuoren ikätason mukaisesti ja luovuutta käyttäen. Lisäksi tietenkin harjoitellaan uusia koreografioita tai draamoja, tehdään videoita, urheillaan, askarrellaan, retkeillään, tehdään käytännön auttamistyötä, soitetaan bändissä tai lauletaan kuorossa – kunkin ryhmän mielenkiinnon ja taitojen mukaan. Paikallisryhmän toiminta saa ja voi olla hyvinkin ”omannäköistä”  eri paikkakunnilla, kunhan se perustuu yhteisiin arvoihin ja periaatteisiin.

Paikallisryhmät toimivat yleensä jonkin kristillisen seurakunnan, kristillisen koulun, järjestön tai Missionuorten keskuksen yhteydessä ja toiminta on aina yhteiskristillistä.  Säännöllisten kokoontumisten lisäksi paikallisryhmillä on monesti omia leirejä, esiintymismatkoja tai erilaisia projekteja, joissa he ovat mukana. Paikallisryhmän toiminnassa jokainen saa tuoda omat lahjansa käyttöön ja opetella uusia taitoja turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

 

AKTIOT Nuorista, aikuisista ja perheistä koostuvia ryhmiä lähtee vuosittain kertomaan ilosanomaa kotimaahan tai ulkomaille. He tekevät sen mm. koreografioiden, draamojen, urheilun tai käytännön palvelutyön kautta todistaen Jeesuksesta. Näin he toteuttavat Jeesuksen sanoja: “Menkää siis ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni”.

Aktiossa käydään esiintymässä ja kertomassa ilosanomaa mm. erilaisissa keskuksissa, kouluissa, seurakunnissa, ostoskeskuksissa, toreilla ja kaduilla. Toisinaan päästään palvelemaan ja auttamaan ihmisiä heidän koteihinsa ja kyliinsä. Aktio on ainutlaatuinen mahdollisuus omaan hengelliseen kasvuun arkielämästä poikkeavan ympäristönsä vuoksi. Aktio on myös erinomainen tapa nähdä ja tehdä lähetystyötä.

Kansainvälisiin aktioihin sisältyy aina harjoitusleiri, jossa valmistaudutaan aktioon. Harjoitusleirin aikana saadaan opetusta, opitaan tuntemaan Jumalaa ja aktioon osallistuvia henkilöitä enemmän, opetellaan koreografiat, draamat tai harjoitellaan jalkapalloa riippuen siitä, minkä tyyppinen aktio on.

Rohkaisemme jokaista nuorta ja perhettä osallistumaan aktioon! Aktion henkilökunnassa on useita vastuullisia aikuisia, jotka pitävät huolta pienimmistäkin. Ikäraja lyhytkestoisiin (noin 5 vrk), lähinnä Suomeen ja Baltian seudulle järjestettäviin aktioihin on 12 vuotta, jos nuori lähtee yksinään. Perheen mukana nuoremmatkin ovat tervetulleita. Kaukaisempiin, pidempikestoisiin aktioihin ikäraja on yksin osallistuvalla nuorella yleensä 15 vuotta.

 

LEIRIT Erilaisia leirejä järjestetään ympäri Suomea. Yleensä leireille ovat tervetulleita kaikenikäiset, niin lapset, nuoret, aikuiset kuin isovanhemmatkin. Leireillä opitaan uutta esimerkiksi tanssi-, musiikki-, draama-, urheilu- tai mediakanavissa. Aikuisille voi olla lisäksi esimerkiksi parisuhdekanava. Yhteisten opetus- ja ylistyshetkien kautta opitaan tuntemaan Jumalaa. Leirien yhteydessä voi olla myös esiintymismatka lähiseudulle.

Leirit ovat mahtava tapa saada uusia ystäviä ja oppia uusia taitoja sekä saada tukea henkilökohtaiseen hengelliseen kasvuun. Leireillä perheet saavat mahdollisuuden viettää mukavaa aikaa yhdessä. Monille perheille King’s Kids -leiri onkin vuoden kohokohta!

 

TAPAHTUMAT King’s Kidsit järjestävät säännöllisesti tapahtumia, jotka kokoavat yhteen satoja ihmisiä.

Suosituin King’s Kidsien tapahtumista on valtakunnallinen juhla, Ilonpäivät. Ilonpäiviä juhlitaan aina tammikuussa loppiaisen tienoilla. Paikallisryhmät eri puolilta Suomea kokoontuvat yhteen ylistämään Jumalaa sekä oppimaan uutta opetushetkissä ja mielenkiintoisilla kanavilla. Paikallisryhmistä koostuvat heimot esittävät vauhdikasta ohjelmaa ja monesti ohjelmassa on mukana esiintyminen tai retki tapahtuman ulkopuolellekin.

Talvella kaikenikäiset King’s Kidsit kokoontuvat laskettelutapahtumiin, Avalancheen Siilinjärvelle ja Joylauncheen Sastamalaan. King’s Kidsien vauhdikkaat esiintymiset sekä vierailevat bändit tavoittavat iloisella sanomallaan koko laskettelukeskuksen.

King’s Kidsit järjestävät ja ovat mukana myös monissa muissa tapahtumissa ympäri vuoden. Lisäksi Suomen King’s Kidsit osallistuvat King’s Kidsien kansainvälisiin tapahtumiin, esimerkiksi Euroopan staff-konferenssiin aina joka toinen vuosi.

 

KOULUTUKSET King’s Kids Finland järjestää vuosittain erilaisia koulutuksia. Haluamme varustaa paikallisryhmien vastuunkantajia ja kouluttaa uusia työstä kiinnostuneita henkilöitä.

Starttiseminaari on tarkoitettu uusille ryhmille ja työstä kiinnostuneille. Seminaarissa käydään läpi King’s Kidsien arvot ja toimintaperiaatteet ja mietitään yhdessä, miltä ryhmän toiminta voisi näyttää kullakin paikkakunnalla.

Paikallisryhmien vastuunkantajille tarkoitetuissa jatkoseminaareissa ja staff-päivillä perehdytään syvemmin King’s Kids-arvoihin ja vaihdetaan käytännön vinkkejä ja kokemuksia. Yhteinen ylistys, rukous ja raamatunopetus on myös tärkeä osa vastuunkantajien varustamista.

King’s Kids Finland järjestää myös kaikille avoimia koulutuksia lapsi-, nuoriso- ja perhetyöstä kiinnostuneille.